Szállítási megoldás

Elektromos teherautók vezetése

#JoinTheGoodMove

Elektromobilitás

3min
Renault Trucks E-Tech driver

Az éghajlati válság és az alacsony kibocsátású zónák (LEZ) széles körű bevezetése új kihívásokat jelent, és jelentős változásokat követel meg a közúti árufuvarozási ágazatban. A ma rendelkezésre álló alternatív energiatípusok közül, a villamos energia a leghatékonyabb eszköz a szén-dioxid-mentesítésre. a városi alkalmazásokban, miközben versenyképes marad.

Mekkora az elektromos teherautók hatótávolsága?

Az elektromos teherautók hatótávolsága több tényezőtől függ. Ezek közé tartozik a teherautó felhasználási területe, a szállított rakomány, a vezetési stílus és még a külső körülmények is befolyásolhatják az elektromos teherautó hatótávolságát. A Renault Trucks E-Tech járművekkel a hatótávolság akár 560 km* is lehet, a használt elektromos nehéz haszongépjármű típusától és a használati körülményektől függően.

*6 darab 94 kWh-s akkumulátorcsomagon alapul.

Tekintse meg hatótávolság-szimulátorunkat, hogy többet tudjon meg elektromos teherautóink hatótávolságáról.

 

Renault Trucks D Wide E-Tech

Sebesség és az elektromos teherautó

A vezetési sebesség jelentős hatással van a hatótávolságra. Minél gyorsabban vezet, annál több energiát fogyaszt.

Renault Trucks D Wide E-Tech

A domborzat szintén befolyásolja az elektromos teherautók hatótávolságát.

A vezetési körülményektől függően - akár emelkedőn, akár síkon, akár lejtőn - a teherautó vagy fogyasztja, vagy visszanyeri az áramot.

Renault Trucks E-Tech Master driving wheel

Elektromobilitás és a fedélzeti berendezések használata

A fűtési és légkondicionáló rendszerek vezetés közbeni használata hatással van a teherautó energiafogyasztására. Hideg időjárási körülmények között a vontatóakkumulátort is üzemi hőmérsékletre kell hozni. Mindezen berendezések használata hatással van az energiafogyasztásra és ezáltal a hatótávolságra.

DA

A szállított rakományok hatással vannak a hatótávolságra

Az Ön működése és a szállított rakomány befolyásolja a jármű hatótávolságát. Minél nagyobb a szállított teher, annál több energiára van szükség.

Renault Trucks D E-Tech parked

Vezetési stílus: milyen hatással van ez az elektromos teherautó hatótávolságára?

Az Ön vezetési stílusa jelentős hatással van a teherautó energiafogyasztására. Vezessen egyenletesen, használja a regeneratív fékezést és tartsa be a környezetbarát vezetés szabályait.

Töltse le ingyenes fehér könyvünket, és kapjon lépésről lépésre útmutatót a flotta zökkenőmentes szén-dioxid-mentesítéséhez.

Hogyan működik egy elektromos teherautó?

Az elektromos teherautó elektromos motort használ, amely elektromos energiát fogyaszt. Az akkumulátorok tárolják a teherautó működéséhez szükséges elektromos energiát, ami meghatározza a hatótávolságot.

Az akkumulátorok modulokba kapcsolt cellákból állnak, amelyek az akkumulátorok belsejébe vannak csomagolva. Ezeket az akkumulátor-kezelő rendszer (BMS) felügyeli. Ez egy elektronikus alkatrész, amely védi az elektromos teherautót és az akkumulátort a nem megfelelő használat esetén bekövetkező idő előtti elöregedéstől és tűztől. Az energiasűrűség a lítium-ion NMC (nikkel-mangán-kobalt) cellák használatának köszönhetően megnövekedett, amelyek kiváló teljesítmény/tömeg aránnyal rendelkeznek, és így a legjobb kompromisszumot kínálják a hatótávolság és a hasznos teherbírás között.

A Renault Trucks kötelezettségvállalásai

Fenntartható ellátási láncra támaszkodunk, és beszállítóinkkal - beleértve magukat a kobaltbányákat is - ellátási lánc auditokat végzünk. Az akkumulátorokat Európában szereljük össze. A járműveket Franciaországban szerelik össze.

Azújrahasznosítás a Renault Trucks felelőssége, miután az akkumulátorok visszakerülnek a kereskedőhöz. Az akkumulátorok második élete számos lehetőséget nyit meg, mint például a hálózaton kívüli házak és épületek villamosenergia-tároló berendezései vagy akár naperőművek. Az újrahasznosítás a fenntartható elektromobilitási megoldás garantálásához is elengedhetetlen. A Renault Trucks és a Volvo csoport teljes mértékben részt vesz ezen a területen, amely a piac növekedésével fokozatosan fejlődik.

A közlekedés szén-dioxid-mentesítésének megértése

Iratkozzon fel ingyenesen, és férjen hozzá a szakértői tartalmak e-learning platformjához!

renault trucks decarbonisation academy

Hogyan töltődik fel egy elektromos teherautó?

Renault Trucks E-tech range

 

Az elektromos teherautó feltöltése lassú töltéshez váltakozó árammal (AC) vagy gyorstöltéshez egyenáramú (DC) töltővel történik. Innovációnknak köszönhetően a Renault Trucks fenntartható töltési megoldások széles skáláját kínálja, amelyek megfelelnek az Ön üzemének és igényeinek. A Renault Trucks töltési megoldásai a nagyobb rugalmasság érdekében adaptálhatók. Segítséget nyújtunk Önnek a jövedelmezőségének fenntartásához legmegfelelőbb töltési mód kiválasztásában is, és tanácsot adunk az elektromos teherautók töltésének módjával kapcsolatban.

Fedezze fel a töltőinfrastruktúrák telepítésének és karbantartásának módját: olvasson tovább!

 

Háztartási aljzat Wallbox és nyilvános töltő Gyorstöltő Ipari aljzat

2,3 kW / 10 A 3,2 kW / 14 A

Megoldás alkalmi használatra 25 h/20 h

 

3,7 kW / 16 A (1 fázis) 11 kW / 16 A (3 fázisú) Ajánlott megoldás 16 h

 

22 kW AC / 32 A

(3 fázisú) 3. üzemmód

Ajánlott megoldás

8 h 30 265 kWh esetén

(4 x 66 kWh) 12 óra 375 kWh esetén

(4 x 94 kWh)

40 kW DC / 63 A (3 fázisú) 4. üzemmód

 

4 óra 15 265 kWh esetén

(4 x 66 kWh) 6 h 10 375 kWh-ért

(4 x 94 kWh)

AC: 7,4 kW AC / 32 A (1 fázis) 8 h: 100%

6h30: 80%

DC: 22 kW DC /

32 A 3 h: 100%

2 h: 80%

 

 

150 kW DC / 225 A 4. üzemmód

1 óra 20 265 kWh esetén

(4 x 66 kWh)

1 óra 50 375 kWh-ért

(4 x 94 kWh)

Több mint 22 kW

22 kW AC / 32 A

(3 fázisú)

2. üzemmód

 

Alkalmi megoldás 8 h 30 265 kWh esetén

(4 x 66 kWh)

12 óra 375 kWh esetén

(4 x 94 kWh)

 

 

Mennyibe kerül egy elektromos teherautó?

Ma egy elektromos teherautó beszerzésének tőkeköltsége több, mint egy egyenértékű belső égésű teherautóé. Fontos azonban az elektromos teherautó teljes üzemeltetési költségére (TCO ) gondolni, mert használat közben az elektromos teherautó költségei gyorsan megközelítik a dízelüzemű társait, sőt általában továbbra is költséghatékonyabbak. A karbantartási költségek ugyanis alacsonyabbak, és az energiaköltségek is alacsonyabbak, mint a fosszilis üzemanyagoké.

Tudjon meg többet az elektromos teherautók költségeiről: olvasson tovább!

Mit hoz a jövő a teherautók számára?

E-Tech range

 

A közúti árufuvarozási ágazatnak meg kell felelnie a CO2-kibocsátás csökkentésének kihívásának, és teljesítenie kell az éghajlat-változási megállapodásokban kitűzött célokat. A Renault Trucksnál elkötelezettek vagyunk az energiaátállás mellett, és az Ön mellett fogunk állni a szén-dioxid-mentesítésben. Meggyőződésünk, hogy az elektromos energia a legkiforrottabb megoldás a kibocsátás csökkentésére. Éppen ezért 2023-ban a Renault Trucks E-Tech C és a Renault Trucks E-Tech T modellekkel bővítjük a 100%-ban elektromos nehéz haszongépjárművek kínálatát.

Rendeljen elő Renault Trucks E-Tech T vagy C típusú tehergépkocsit!

 

Fedezze fel 100%-ban elektromos teherautók kínálatát

 

Renault teherautók

E-Tech Master

Renault teherautók

E-Tech D & D Wide

Hamarosan megjelenő

Renault teherautók

E-Tech C*

Hamarosan megjelenik

Renault Trucks

E-Tech T*

Használja a weboldalt. Városi és városi építkezések Városi és külvárosi Városi építkezés Regionális eloszlás
Működési tartomány 200 km 560 km**

300 km (egy feltöltéssel)

500 km (1 órás közbenső gyorstöltés (250 kW))

300 km (egyszeri feltöltés)

500 km (közbenső gyorstöltés 1 órán át (250 kW))

* 2023-ban kerül forgalomba

**6 darab 94 kWh-s akkumulátorcsomagon alapul.

Fedezze fel E-tech kínálatunkat

Renault Trucks E-Tech Master Electric

Renault Trucks E-Tech D Elektromos

Renault Trucks E-Tech D WIDE elektromos tehergépkocsi

Ne habozzon kapcsolatba lépni szakértőinkkel, ha tanácsot szeretne kapni az elektromobilitással kapcsolatban.

Az űrlap elküldésével hozzájárulok ahhoz, hogy a Renault Trucks a megadott információk értékeléséhez szükséges ideig tárolja és megőrizze a személyes adataimat, valamint ahhoz, hogy az adott témában újra kapcsolatba tudjon lépni velem. Az adataimat a Renault Trucks partnerei és forgalmazói számára is továbbíthatják, akik képesek lesznek kezelni az igényemet.
Hozzájárulok, hogy híreket és információkat kapjak a Renault Trucks termékeiről és eseményeiről. Minden kapott e-mailben le tudom állítani ezeket a közléseket.

Tudjon meg többet az elektromos teherautóról és fedezze fel dedikált szolgáltatásainkat

Set canonical URL
Off