Szállítási megoldás

Körforgásos gazdaság a Renault Trucks által

5min
T Robust

A fenntarthatósággal és az anyagbeszerzéssel kapcsolatos növekvő tudatosság minden vállalkozást arra késztet, hogy felülvizsgálja saját és beszállítói gyakorlatát. A Renault Trucksnál elkötelezettek vagyunk a fenntartható áruszállítás mellett, és újragondoltuk teherautóink teljes életciklusát azzal a céllal, hogy meghosszabbítsuk élettartamukat és csökkentsük az elavulást. Ez a lépés a felújított alkatrészek használatának köszönhetően egy átdolgozott használt jármű- és alkatrészkínálatot eredményezett. Ez az egyik intézkedés a szén-dioxid-mentes közlekedés elérésére irányuló megközelítésünk számos intézkedése közül.

A körforgásos gazdaság alapelvei

A körforgásos gazdaság az ágazattól függetlenül egy egyszerű filozófián alapul: cselekedjünk úgy, hogy a termelés során felhasznált minden termék erőforrás legyen. Ez nemcsak a hulladék jobb kezelését, hanem annak korlátozását vagy akár teljes megszüntetését is jelenti. A körforgásos gazdaság alapja egy erényes kör: használjunk újra mindent, ami felhasználható, akár az eredeti használat során, akár az átalakítás után. A nem felhasználható alkatrészeket újrahasznosítják, maximálisan újra feldolgozzák.

Három fő tengely szabályozza a működést:

  • Öko-tervezés: ez a teljes életciklust magában foglalja, az áruk, eljárások vagy szolgáltatások tervezési szakaszától kezdve, a lehető legkisebbre csökkentve azok hatását, és gondoskodva a keletkező hulladékok újrahasznosításáról;

  • A fogyasztói magatartás megváltoztatása: a használati idő meghosszabbítása és a felelősségteljesebb fogyasztás ösztönzése révén;

  • Hulladékgazdálkodás és újrahasznosítás.

A fenntartható és szén-dioxid-mentes közlekedés fejlesztése iránti teljes elkötelezettségünk részeként a Renault Trucks a körkörös logika alkalmazásával újragondolta haszongépjárműveinek életciklusát.

A körforgásos gazdaság három pillére a Renault Trucksnál

A Renault Trucks minden új tehergépkocsi tervezésekor figyelembe veszi a legapróbb részleteket is az élettartam végére és az alkatrészek újrahasznosítási lehetőségeire vonatkozóan.

Regenerálás, újrahasznosítás és Újrahasznosítás a körforgásos gazdaságról alkotott elképzelésünk három pillére.

R ROBUST

Tehergépkocsik felújítása élettartamuk meghosszabbítása érdekében

Amikor egy teherautó eléri első vagy második életének végét egy ügyfélnél, visszakerül a hálózatunkba. Feldolgozzuk, hogy visszanyerjük és "regeneráljuk", és egy szigorú, 200 pontos ellenőrzésnek vetjük alá. Az ellenőrzés műszaki pontokon (hajtásrendszer, károsanyag-kibocsátást ellenőrző rendszer stb.) és biztonsági elemeken (fékek, felfüggesztés, világítás stb.) alapul. Mindent egy közúti teszten validálnak. Végül minden cserére szoruló alkatrészt kicserélnek, és a fedélzeti szoftvert a legfrissebb elérhető verzióra frissítik. A teherautó teljesen felújított, majdnem újszerű állapotba kerül, és SELECTION címkét, valamint Renault Trucks által hitelesített garanciát kap.

T X-ROAD mosaïque

Használt teherautók újrahasznosítása a Használt Teherautók Gyárában: a haszongépjárműveknek új életet adó gyártóüzemben

A Használt teherautók Gyára a franciaországi Bourg-en-Bresse-ben található. Hasonló cél elérésére törekszik: a termékek élettartamának meghosszabbítása. Teherautók átalakítását vagy teljes átalakítását kínálja, hogy a piaci vagy az ügyfél igényeihez igazítsa őket. Ilyen például a B100 biodízelüzemű tehergépkocsik 100%-ban repceolajjal való üzemanyaggal történő átalakítása, vagy akár a 100%-ban elektromos meghajtásra történő átalakítás.

Used trucks factory

A Használt Tehergépkocsik Gyára radikálisabb átalakításokat is végez a járművek élettartamának meghosszabbítása érdekében, más alkalmazásokhoz vagy iparágakhoz igazítva azokat: ez különösen gyakori a Renault Trucks T X-Road, T P-Road, T X64 és T X-Port teherautók esetében. Az európai közös piacon és nemzetközi szinten is a csapatok használt járműveket újítanak fel, hogy egyedi járműveket szállítsanak a távolsági, telephelyi kiszállítási és elosztási ágazatok számára. Például a francia piacra szánt járműveket megerősíthetik és átalakíthatják afrikai vagy közel-keleti használatra. Egy közúti vontatót is át lehet alakítani merevvontatóvá.

Az átalakítási műveleteket a Használt Tehergépkocsik Gyárában az új járművek gyártásához hasonlóan szigorú ipari gyártási és minőségellenőrzési folyamatok szerint végzik. Ez meghosszabbítja a teherautó élettartamát, illetve lehetővé teszi az alkatrészek újrafelhasználását, így csökkentve a környezetterhelést.

Újrahasznosítás helyett: csere

A Renault Trucks-nál Ön a szabványos csereszolgáltatás előnyeit élvezheti. Ha egy tehergépkocsi alkatrésze eléri élettartama végét, akár hibás, akár sérült, akkor egy felújított, egyenértékű alkatrészt választhat garanciával, ahelyett, hogy új cserealkatrészt vásárolna. Az alkatrészek felújítási folyamatát a Renault Trucks Franciaországban található gyártóüzemében végezzük.

Érkezéskor az alkatrészeket teljesen szétszerelik, és minden egyes alkatrészt külön erre a célra létrehozott csapatok vizsgálnak meg. A javíthatatlan alkatrészeket újrahasznosítják, a többit megtisztítják és felújítják, hogy újra felhasználhatók legyenek. Az e műveletekre és alkatrészekre vonatkozó érvényesítési folyamat és műszaki előírások megfelelnek a legszigorúbb megbízhatósági, biztonsági és környezetvédelmi előírásoknak. Az ipari felújítás és a próbapadon tesztelt specifikációk azt jelentik, hogy a teherautó eredeti teljesítménye megmarad. Az újonnan felújított alkatrészeket ugyanolyan minőségi vizsgálatoknak vetik alá, mint az új alkatrészeket. A hitelesítést követően az alkatrészeket be lehet szerelni a teherautóba, hogy az megkezdhesse második életét. A szabványos cserealkatrészek ugyanolyan teljesítményt nyújtanak, mint az eredeti alkatrészek, és ugyanolyan nemzetközi 2 éves garanciával rendelkeznek. Több mint 2000 alkatrész áll rendelkezésre, amelyek minden rendszert lefednek: motor- és sebességváltó-alkatrészek és főbb alkatrészek, fékrendszerek, tengelykapcsolók, generátorok, indítómotorok, elektromos és elektronikus rendszerek, kormányzás és felfüggesztés, hűtés stb.

Az előnyök kettősek:

  • Elsősorban pénzügyi, mivel olyan alkatrészhez jut, amely ugyanolyan minőségű, mint egy új alkatrész, de alacsonyabb költséggel.

  • Emellett környezetbarát is.

Mi lehetne jobb annál, mint egy fenntartható fejlődési folyamathoz csatlakozni, miközben pénzt takarít meg? A felújított alkatrészek gyártása 60%-kal kisebb környezeti hatással jár, mint az új alkatrészeké! Ez felelősségteljesebb fogyasztásra ösztönöz, meghosszabbítja a járművek és alkatrészeik használati idejét, miközben korlátozza a hulladéktermelést.

Az újrahasznosítás az általunk forgalmazott elektromos járművekbe szerelt lítium-ion akkumulátorokra is vonatkozik. Ezek más ágazatban újrafelhasználhatók, például a szélturbinák működésének segítésére, vagy újrahasznosíthatók.

Teherautóink az ISO 22628 szabvány szerint 95%-ban újrahasznosíthatóak és 98%-ban hasznosíthatóak.Minden alkatrész jelöléssel van ellátva, hogy egyszerűbb legyen a megfelelő újrahasznosító létesítménybe irányítani. A vegyi anyagok gyártására és felhasználására vonatkozó európai REACH-szabályozás hatálya alá tartozó alkatrészeket szisztematikusan naplózzuk és jelöljük a megfelelő szervek számára.

Ennek a globális folyamatnak és a tervek megvalósítása érdekében hozott számos gyakorlati intézkedésnek köszönhetően úttörőként lépünk fel a haszongépjárművek körkörös megközelítése terén, és biztosítottuk vezető pozíciónkat a fenntartható közlekedésre való átállásban. Kérjük, ne habozzon, forduljon szakértőinkhez, ha segítséget szeretne kapni a saját energiaátalakítási utunkhoz.

Az űrlap elküldésével hozzájárulok ahhoz, hogy a Renault Trucks a megadott információk értékeléséhez szükséges ideig tárolja és megőrizze a személyes adataimat, valamint ahhoz, hogy az adott témában újra kapcsolatba tudjon lépni velem. Az adataimat a Renault Trucks partnerei és forgalmazói számára is továbbíthatják, akik képesek lesznek kezelni az igényemet.
Set canonical URL
Off