Ajánlólevél

Minden éjjel 15 párizsi prémium üzlet elektromos teherautóval kapja a szállítmányt.

#JoinTheGoodMove

Terjesztés

3min
Renault Trucks D ZE Guerlain

Visszajelzések - 2020 április

Sandrine Sommer volt a Guerlain fenntarthatósági igazgatója2007 óta. A prémium illat-, bőrápoló és sminkmárka a Renault Trucks D 100% Electricjárműveket használ 2014 májusa óta. Hat évnyi intenzív szállításra tekintünk vissza.

 

Renault Trucks D Z.E Guerlain Illustration

« 2014 májusában a Guerlain úgy döntött, hogy újra feltalálja a városi logisztikai megoldást a Párizs központjában található 15 üzletünkbe, köztük az Avenue des Champs-Elysées 68. szám alatt található üzletünkbe történő szállításhoz. Úgy döntöttünk, hogy elektromosra váltunk! Fontos megérteni, hogy vállalatunk 2007 óta teljes mértékben elkötelezett a fenntartható fejlődési stratégia megvalósítása mellett, a négy fő prioritási területen - ökodizájn, biodiverzitás, klímavédelem és társadalmi felelősségvállalás - keresztül.

Guerlain: a fenntartható mobilitás által nyújtott, társadalmilag támogatott szépség

Fenntarthatósági főnökként és a Guerlain vezetői bizottságának tagjaként nagyon büszke vagyok arra, hogy 4000 alkalmazottunk, akik közül 2500-an a nemzetközi piacainkon dolgoznak, mindannyian elkötelezettek egy fenntarthatóbb világért. A természet a vállalat 1828-as alapítása óta inspirál bennünket, és több mint 13 évvel ezelőtt a természetvédelmet minden tevékenységünk középpontjába helyeztük. Mostani vállalati célunk, hogy 2028-ra szén-dioxid-semlegesek legyünk. Ez azt jelenti, hogy csökkentjük termékeink csomagolásának súlyát - például az Imperial Orchid krémtégely súlyát elképesztő 60%-kal csökkentettük - és csökkentjük a szállítással járó szén-dioxid-kibocsátást.

E célunk elérése érdekében 2014-ben felvettük a kapcsolatot logisztikai szolgáltatónkkal, a Speed Distributionnel, hogy tiszta és hatékony, időben történő szállítási megoldást találjunk 15 párizsi üzletünk számára. A Speed Distribution azt javasolta, hogy próbáljuk ki az akkor még elektromos 16 tonnás teherautó prototípusát: a Renault Trucks D-t. Hat évvel később még mindig ugyanazt a járművet használjuk - évente megújítjuk a bérleti szerződésünket -, és még a "Dongó" becenevet is adtuk neki cégünk emblémája és a méhek védelme iránti mindennapi elkötelezettségünk után.

200 km hatótávolság nulla károsanyag-kibocsátással

Azzal, hogy elektromos városi teherautó használata mellett döntöttünk, nemcsak az éves szén-dioxid-kibocsátásunkat csökkentettük 30 tonnával, hanem a hatékonyságot is növelni tudtuk. Az a tény, hogy a teherautó teljesen csendes, azt jelenti, hogy most már éjszaka is szállíthatunk üzleteinkbe. Ez azt jelenti, hogy mind a 15 üzlet biztos lehet abban, hogy másnap reggel, amint kinyitnak, teljes készlettel rendelkeznek. Értékesítési tanácsadóink is büszkék arra, hogy ezt a rendszert megismertetik ügyfeleikkel. Néhányan még előnyként is használták, amikor elmagyarázták elkötelezettségünket a környezetvédelem iránt egyre inkább aggódó ügyfeleknek.

A teherautó minden éjszaka több mint 125 mérföldet tesz meg a Chartres-i termelési központunk, az Ivry-sur-Seine-i Speed Distribution raktár és a Párizs központjában található 15 üzletünk között. Kezdetben voltak aggályaink a jármű hatótávolságával kapcsolatban, de bebizonyosodott, hogy tökéletesen megfelel az igényeinknek. Ennek eredményeképpen sikerült egy valóban erényes kört megvalósítanunk, mivel a logisztikai út elejétől a végéig nulla kibocsátást érünk el, nem pedig csak az utolsó mérföldön.

Természetesen, bármilyen hatékony is legyen, egy elektromos teherautó önmagában soha nem tudná csökkenteni az összes CO2-kibocsátásunkat, amelynek nagy része a termékeink légi szállítása során keletkezik, de hozzájárul nemcsak a CO2-, nitrogén-oxid (NOx) és finomrészecske-kibocsátásunk, hanem a zajszennyezés csökkentéséhez is. Ez igazi sikernek bizonyult a párizsi régióban, nem utolsósorban a vállalati imázsunk szempontjából. A "Bumblebee"-t 2016 novemberében még mobil fodrászszalonként is használtuk üzleteink előtt, a Movemberjótékonysági adománygyűjtő esemény támogatására.

Nincs kétségem afelől, hogy afenntartható mobilitásnak városi környezetben nagy jövője van a Guerlainnél, és máris hasonló projekteket vizsgálunk i Belgiumban, Olaszországban és Spanyolországban. »

Sandrine Sommer vegyész és csomagolómérnök 2007 óta a Guerlain fenntarthatósági igazgatója. E stratégiailag fontos pozícióba való kinevezése óta tagja az illatszergyártó vállalat igazgatótanácsának. Küldetése: a híres Maison környezeti és társadalmi hatásainak csökkentése. Célja: 2028-ra szén-dioxid-semlegesség elérése.

Set canonical URL
Off