Jelentések

Hogyan finanszírozzunk egy elektromos teherautót?

Elektromobilitás

4min
Renault Trucks E-Tech range

Mennyibe kerül egy elektromos teherautó? Hogyan térül meg a befektetés a jövőbe? A Renault Trucks válaszol minden kérdésére az elektromos jármű üzemeltetésének valós költségeivel kapcsolatban, hogy minden szempontból megismerje a kérdést.

 

Hogyan vásároljam meg és finanszírozzam az elektromos járművemet?

Teljes teherautó (teherautó + akkumulátorok)
Vásárlás  Lízing és használat
Standard törlesztőrészlettel Pénzügyi lízing esetén a szerződés végén Öné lehet a teherautó, vagy visszaadhatja azt. Operatív lízing esetén a szerződés végén visszaadja a teherautót.

 

#SWITCHTOELECTRIC

Tudjuk, hogy ügyfeleink számára az egyik akadálya annak, hogy "elektromosra váltsanak", a teherautó ára és az általános üzleti modelljükre gyakorolt hatás. Megértjük, hogy az igényeikhez igazodó pénzügyi megoldásokkal kell támogatnunk őket. Annak érdekében, hogy ügyfeleik könnyedén megvalósíthassák az energiaátállást, a Renault Trucks Financial Services számos finanszírozási lehetőséget kínál, és fontos, hogy ezeket már a vásárlási folyamat korai szakaszában megvitassák. A pénzügyi megoldások a helyi szabályoktól és előírásoktól függően országonként eltérőek lehetnek. Elsősorban azonban három ajánlat áll rendelkezésre az ügyfél egyedi igényei és felhasználása szerint:

  • Standard részletfizetési hitel: a szerződéses időszak végén az ügyfél tulajdonában van az elektromos teherautó.
  • Pénzügyi lízing:az ügyfél úgy dönt, hogy lízingeli az elektromos járművét, és a szerződéses időszak végén választhat, hogy visszaadja a járművet, vagy megvásárolja azt a maradványérték megfizetése ellenében.
  • Operatív lízing: Az ügyfél úgy dönt, hogy lízingeli elektromos járművét, és a szerződéses időszak végén csak visszaadja azt.

Az elektromos jármű költségeit egészében kell vizsgálni, mivel nem a beszerzési költséget, hanem a teljes tulajdonlási költséget kell figyelembe venni. Üzemeltetése rendkívül gazdaságos: kevés karbantartási műveletet igényel, és az üzemanyag-fogyasztási költségek nagyon alacsonyak. Sok országban állami támogatásokat vagy adókedvezményeket, például további értékcsökkenési leírást is figyelembe kell venni.

Renault Trucks Master E-Tech