Ajánlólevél

Renault Trucks D - Olaszország - Fratelli Iapichino SRL

Terjesztés

5min
RENAULT TRUCKS D - ITALY - FRATELLI IAPICHINO SRL

AFratelli Iapichino vállalat egy Renault Trucks D trélerrel szállít Olaszország-szerte új és használt autókat. Mérsékelt fogyasztásának, robusztusságának és kényelmi szintjének köszönhetően a Renault Trucks autószállító szerelvény egyöntetű tetszést aratott a vállalat vezetői és járművezetői körében.

FRATELLI IAPICHINO SRL

 

2008: az alapítás éve.

SZÉKHELYE: Colorno, Párma.

TEVÉKENYSÉG: szállítmányozás és áruterítés.

SZÁLLÍTÁSI TERÜLET: Olaszország.

ALKALMAZOTTAK SZÁMA: 14 fő, ebből 10 sofőr.

JÁRMŰVEK ÉVES FUTÁSTELJESÍTMÉNYE: 120-130.000 km.

RENAULT TRUCKS D - ITALY - FRATELLI IAPICHINO SRL
Milyen tevékenységet folytat az Önök vállalata?

Enzo Iapichino — A Fratelli Iapichino SRL egy apáról fiúra szálló családi vállalkozás. Szinte kizárólag autószállítással foglalkozunk, az összes márkától kapunk megbízást. A válság a használt-autó piacon némi élénkülést, az újgépjármű-kereskedelemben viszont visszaesést hozott. Az elmúlt két-három évben azonban ismét nőtt az újautó-eladások és a forgalomba helyezések száma, ez a mi vállalatunk esetében is fellendülést hozott. 2012-ben elkezdtük bővíteni a járműparkunkat, ekkor szereztük be első Renault Trucks modellünket, egy Renault Premium 460-at. Azóta túl van az ötszázadik kilométeren, öt időszakos átvizsgáláson, javításra egyáltalán nem szorult, és mindössze pár liter olajat igényel 100.000 kilométerenként… Úgy is fogalmazhatnék, hogy nekünk ingyen volt a Renault Premium karbantartása!

 

Milyen nehézségekkel kell számolniuk a napi működésük során?

E. I. — Olaszország egész területére szállítunk. A teherautóink autópályán, országúton, kanyargós és szűk hegyi útakon – van belőlük bőven Olaszországban –, illetve nagyvárosokban és falvakban egyaránt közlekednek. Vagyis mindenhol meg kell állniuk a helyüket, emellett fontos, hogy jól kezelhetők és megbízhatók legyenek. A Renault Premiummal nyert első pozitív tapasztalat után idén úgy döntöttünk, hogy több Renault Trucks D modellt is vásárolunk. Akárcsak a többi szállító vállalat esetében, nálunk is az üzemanyagköltség jelenti a legnagyobb kiadást. A fivéremmel együtt kilométerre pontosan ellenőrizzük az összes teherautó fogyasztását. És azt tapasztaltuk, hogy a Renault Trucks D kitűnő átlagot hoz.

SZEMÉLYES VÉLEMÉNY
FRATELLI IAPICHINO SRL - Renault trucks D

Santo Zambaldo, az egyik Renault Trucks D sofőrje.

« Reggel 6 és 7 között kezdem a munkát, attól függően, hogy hány helyre és hova szállítok aznap. Elmegyek egy márkakereskedésbe, leszállítom az autókat, majd visszajövök az újabb rakományért. Látszik, hogy a Renault Trucks D egy új nemzedéket képvisel. Minden kézre esik vezetés közben, a kapcsolók működtetéséhez már le sem kell venni a kezemet a kormányról. A fülke tágas, a fekvőhely nagyon kényelmes. Könnyű ide-oda mozogni a jármű belsejében, a láthatóság és a vezetési helyzet kitűnő. A biztonság terén tényleges pluszt jelent a kamera, amely segít megelőzni a veszélyes helyzeteket menet közben. Ez a jármű tökéletes eszköz a munkámhoz! »

Mit gondolnak most, több hónapos használat után a Renault Trucks D-ről?

E. I. — Ez a néhány hónap megerősítette a korábbi általános elképzelésünket a Renault Trucks teherautókról és a vevőszolgálatukról. A Renault Trucks D tökéletesen megbízható. A sebességváltás rendkívül csendes és kényelmes. A sofőreink büszkén dicsérik: « Enzo, olyan érzés, mintha buszt vezetnék! ». Mivel strapabíró és könnyen kezelhető, tökéletesen alkalmas közepes és nagy távolságokra, ráadásul a keskeny és kanyargós utakon is remekül elboldogul. A berakodás és a kirakodás igazán egyszerű, eddig minden helyzetben flottul ment a munka. Az én véleményem persze egy dolog, de a sofőreink sem győzik magasztalni a Renault Trucks D jó tulajdonságait. Elmondhatom, hogy bizalmi kapcsolatot ápolunk a sofőrökkel, és fontosnak tartjuk, hogy elégedettek legyenek a járművükkel, hiszen ők használják nap mint nap. Igazán kényelmesen érzik magukat a fülkében, a fekvőhely minden komfortigényt kielégít. A vezetőhely kialakítása is rendkívül igényes, olyan vezetni a Renault Trucks D-t, mint egy személyautót. Teljesen megőrzi a stabilitását kanyarban, nem billen egyik oldalra sem.

 

 

Hogyan jellemezné a kapcsolatát a Renault Trucks márkakereskedéssel?

E. I. — Nagyon elégedett vagyok az utóbbi hónapokban kialakult kapcsolatunkkal. A Renault Trucks képviselői rendszeresen megkeresnek, mindig barátságosak, kedvesek, időt szánnak ránk. Tényleg érzem az odafigyelést, azt, hogy figyelemmel kísérnek. Amikor átvettük a járműveket, a márkakereskedő mindjárt megkeresett bennünket, hogy bemutassa az autókat, és felhívja a figyelmünket az újdonságokra. Tanácsokat adott, hogyan használhatnánk minél hatékonyabban a járműveket. A Renault Trucks teherautók elsősorban a megbízhatóságuknak és igen kicsi fenntartási költségeiknek köszönhetik a népszerűségüket: az elmúlt években egyetlen egyszer sem szorultak javításra. És még mindig rácsodálkozunk, hogy micsoda futásteljesítményre képes a Renault Trucks D!

 

Set canonical URL
Off