Tartalomjegyzék

Melyik alternatív energiát válassza a teherautók számára?

6min
Renault Trucks T

Renault teherautók támogatni tudja az Ön átállását a fenntartható, kevesebb CO2-kibocsátással járó szállítási megoldásokra. Akár független fuvarozó, akár országos flottamenedzser, a Renault Trucks az Ön vállalkozásához ideálisan illeszkedő, kulcsrakész szén-dioxid-mentesítési megoldást kínál. Szakértőink segítenek Önnek, és elemzik az Ön működését és üzleti igényeit. Ez biztosítja, hogy hatékony és jövedelmező fuvarozási megoldásokat kínáljunk Önnek tehergépkocsijainak teljes élettartama alatt.

A CO2-kibocsátás csökkentése a fenntartható áruszállítás érdekében

n egy dinamikus gazdaságban, az e-kereskedelem bővülésével és a végfelhasználók növekvő elvárásaival az áruszállítási ágazatra vonatkozó követelmények egyre nőnek. E növekedés fenntartható módon történő támogatása érdekében a kormányok világszerte egyre szigorúbb környezetvédelmi előírásokat vezetnek be.

Ezért az Európai Unió, miután 1990 óta elkötelezte magát a járművek szennyezőanyag-kibocsátásának szabályozása mellett az Euro 1-től az Euro 6-ig terjedő szabványok bevezetésével (NOx, részecskekibocsátás stb.), 2019-ben új rendeletet vezetett be, amelynek célja, hogy keretet biztosítson és csökkentse a nehéz haszongépjárművek CO2-kibocsátását.A cél 2030-ig -30%-os csökkentés (a 2019-es referenciaértékekhez képest), 2025-ig pedig -15%-osköztes célkitűzéssel. E jogszabály végrehajtásához az EU a VECTO szimulációs szoftverét használta, amely kiszámítja az egyes járművek elméleti CO2-teljesítményét a használati ciklusok és a különböző terhelési feltételek függvényében. Az eredményeket tonnánként és kilométerenként (g/t/km) gramm CO2-kibocsátásban adják meg.

 

% Ez az ipari járművek CO2-kibocsátásának 2030-ig történő csökkentésére vonatkozó célkitűzés.

A Renault Trucks megoldásai a flotta szén-dioxid-mentesítésének támogatására

Bioüzemanyagok dízelmotorokhoz

A fosszilis üzemanyaggal működő dízelüzemű járművek piaci részesedése az új szabályozások és az alternatív üzemanyagok terén elért technikai fejlődés eredményeképpen csökken. Ez azonban 2030-2035-ig megmarad a többségi részesedés.A Renault Trucks 2021-ben 3%-kal csökkentette a T, C és K sorozatunk üzemanyag-fogyasztását, és máris merész bejelentést tett 2022-re: további, akár 10%-os üzemanyag-fogyasztás- és kapcsolódó CO2-kibocsátás-csökkentés.Ha a belső égésű meghajtás elengedhetetlen az Ön tevékenysége szempontjából, akkor lehetősége van arra is, hogy bioüzemanyagok használatával dekarbonizálja vállalkozását: ez egy olyan megújuló energiaforrás, amely kevesebb CO2-kibocsátással jár, mint a hagyományos dízel. A bioüzemanyagok első generációs (például B100) vagy második generációs üzemanyagként állnak rendelkezésre. Ezek szintetikus paraffinos üzemanyagok, például hidrogénezett növényi olajok (HVO), amelyek akár 88%-kal csökkenthetik a CO2-kibocsátást. Ez a bioüzemanyag-opció a Renault Trucks T, T High, C, K és D modellcsaládjainkban érhető el.

 

Földgáz felhasználása

Az Ön tevékenységétől függően a földgázüzemű járművek (CNG) választása is megoldást jelenthet. Ez egy kiforrott technológia, amelyet a Renault Trucks már közel 20 éve kínál. Jelenleg aD WIDE CNG 320 LE két változata létezik: A 18 vagy 19 tonnás 4x2-es konfiguráció vagy a 6x2*4-es. A CNG teherautók hatótávolsága akár 800 kilométer is lehet, a tartályok feltöltése pedig az NGV1 és NGV2 kompatibilis csatlakozóknak köszönhetően csak percekig tart. A háztartási hulladékból vagy biogázból előállított gáz használatával a CO2-kibocsátás akár -70%-kal is csökkenthető.

Renault Trucks D CNG

Tudjon meg többet a CNG-vel való vezetésről

CNG tehergépkocsik vezetése

Olvassa el a cikket

Szállítások Houtch

Olvassa el az ajánlást

Sokkal több, mint 100%-ban elektromos teherautók: globális ajánlat

 

A Renault Trucks volt az első gyártó, amely szériafelszereltségként forgalmazott elektromos teherautókat. Több minttízéves bizonyított tapasztalattal a hátunk mögött hálózatunk fenntartja a kistonnás elektromos járműveket. Például a Renault Trucks Maxity elektromos változatban 2010-ben került forgalomba.

A Renault Trucks emellett kutatásainak jelentős részét a közepes és nagy tonnatartalmú elektromos járművek fejlesztésére fordította, valós körülmények között végzett teszteléseket végez, és 360°-os támogatást alakított ki az ügyfelek számára. Szakértőink a dekarbonizációs átállás során végig Önnel dolgoznak. Megértjük a vállalkozás új üzemanyag-technológiákhoz való alkalmazkodásával kapcsolatos buktatókat, és az Ön működésének megfelelően fel tudjuk mérni a legjobb flottastruktúrát. Csapataink végigkísérik Önt a flottájának, valamint a fuvarozási útvonalak és korlátok követelményeinek kutatásától kezdve egészen a tehergépkocsik élettartamának végéig. Ezt elemzések, szolgáltatások, a feltöltési infrastruktúrára vonatkozó ajánlások, pénzügyi eszközök és fuvarozási megoldások révén érjük el. Az általunk nyújtott támogatás szintje nem változik az Ön által üzemeltetett járművek számától függetlenül. Azért vagyunk itt, hogy támogassuk Önt ebben az átállásban, a projektmenedzsmenttől kezdve a flotta teljesítményének működtetéséig és nyomon követéséig. A teherautók mindennapi használatában is támogatjuk Önt (töltőinfrastruktúra telepítése, üzemanyag-fogyasztás optimalizálása stb.).

2019 óta 100%-ban elektromos hajtásláncot kínálunk a Renault Trucks Master, D és D WIDE termékcsaládjainkhoz, amelyek lefedik az Ön 3,1 és 26 tonna közötti igényeit. Ez a járműkínálatot tekintve a legszélesebb választék a piacon, és az alkalmazások többségét lefedi.

Elektromotoros megoldásunk a franciaországi Blainville-i gyártóüzemünkben készül. Megbízható, költséghatékony és alkalmas az Ön városi elosztási, háztartási hulladékgyűjtési vagy telephelyi szállítási tevékenységeihez. Hamarosan elérhető lesz építőipari, áruszállítási és akár távolsági alkalmazásokhoz is.

A Renault Trucks elkötelezett a fenntarthatóbb áruszállítás mellett, az Ön vállalkozása és a környezet érdekében. Fedezze fel jelenlegi100%-ban elektromos szállítási megoldási ajánlatunkat.

Renault Trucks D E-Tech

Fedezze fel, hogyan lehet elektromos teherautókra váltani

7 fontos szempont, amit figyelembe kell venni

Az ellenőrző lista letöltése

Hogyan finanszírozzunk egy elektromos teherautót?

Olvassa el a cikket

A Renault Trucks megoldásokat kínál a jövedelmezőség növelésére

A Renault Trucks fenntartható fuvarozásra tervez járműveket, amelyek garantálják az Ön jövedelmezőségét. A Renault Trucks a fosszilis tüzelőanyagok használatának csökkentése iránti tudásunk és elkötelezettségünk révén alternatív üzemanyagokkal működő járműveket fejleszt. Anyavállalatunk - a Volvo csoport - támogatását élvezve megbízható, hatékony és nyereséges járműveket kínálunk Önnek. Az energetikai átállás iránti tántoríthatatlan elkötelezettségének bizonyítékaként a csoport saját részleget hozott létre: Volvo Energy. A Volvo Energy felelős az új, használt vagyfelújított akkumulátorok és töltési megoldások biztosításáért az elektromos járművek számára. A Volvo Energy továbbá partnerséget alakított ki az iparág főszereplőivel az üzemanyagcellák és akkumulátorok fejlesztése érdekében, amelyek lehetővé teszik, hogy egyre hatékonyabb elektromos járműveket kínáljunk anélkül, hogy ez befolyásolná a jövedelmezőségét.

renault trucks services

Csökkentse a környezetre gyakorolt hatását, miközben a TCO-ját is csökkenti.

A Renault Trucks az elektromos járművekre összpontosító átfogó 360°-os ajánlatával támogatja Önt, hogy kulcsrakész dekarbonizációs megoldásokat kínáljon vállalkozása számára.

A flotta dekarbonizált járművekre való átállását nem szabad rögtönözni. A problémamentes átálláshozelengedhetetlenaszakértői támogatás. Mint minden új technológia esetében, az alternatív üzemanyagra való áttérés néha szemléletváltást igényel a fuvarozási útvonalak és a tágabb értelemben vett vállalkozás tekintetében. Hosszú távon azonban a TCO (Total Cost of Ownership) közel azonos lesz a dízelüzemű járművekével, de számos további előnnyel:

  • A szén-dioxid-kibocsátás csökkentése
  • Hozzáférés az alacsony kibocsátású zónákhoz (LEZ), amelyek egyre elterjedtebbek a városközpontokban.
  • Vállalatának fokozott zöld referenciái ügyfelei és partnerei számára.
  • A járművezetők fluktuációjának csökkenése az elektromos járművek vezetési kényelmének köszönhetően.

Ha többet szeretne megtudni az alternatív üzemanyagokról vagy elektromos haszongépjárművekről szóló ajánlatunkról, kérjük, forduljon hozzánk bizalommal.

Lépjen kapcsolatba a szén-dioxid-mentesítéssel foglalkozó szakértőinkkel

Az űrlap elküldésével hozzájárulok ahhoz, hogy a Renault Trucks a megadott információk értékeléséhez szükséges ideig tárolja és megőrizze a személyes adataimat, valamint ahhoz, hogy az adott témában újra kapcsolatba tudjon lépni velem. Az adataimat a Renault Trucks partnerei és forgalmazói számára is továbbíthatják, akik képesek lesznek kezelni az igényemet.
Set canonical URL
Off