Szállítási megoldás

Alternatív energiák : Víziónk

2min
Renault Trucks T on the road

Víziónk

Alternative nergies by Renault Trucks

Kiáltványunk

A tehergépkocsikra vonatkozó kibocsátási előírások sok évvel megelőzik a személygépkocsikra vonatkozó kibocsátási előírásokat. A részecskék, az NOx és minden más szennyezőanyag-kibocsátást szinte nullára csökkentették, különösen a jelenlegi Euro VI-D normával. A régi generációs járművek lecserélése újabbakra tehát jelentős eszköz a légszennyezés csökkentésére.

A globális felmelegedés elleni küzdelem és az üvegházhatást okozó gázok kibocsátásának csökkentése fontos kérdéssé vált. A CO2-kibocsátás csökkentése iparágunk új prioritása.

Nincs olyan tökéletes alternatíva, amely minden alkalmazásban és minden piacon hatékonyan helyettesíthetné a dízelüzemanyagot. Amire mi játszunk, az az, hogy a megfelelő közlekedési megoldást javasoljuk a megfelelő helyen, a megfelelő energiával.

A dízel, mint professzionális üzemanyag, továbbra is jó válasz a szállítási ágazat igényeire, különösen a regionális és nemzetközi fuvarozásban, ahol még hosszú évekig meghatározó üzemanyag marad. A "minden dízel" kizárása nem jelenti a dízel kizárását.

A távolsági fuvarozás környezeti lábnyomának csökkentésére a legjobb megoldás, ha továbbra is az üzemanyag-fogyasztás csökkentésére összpontosítunk. Az új generációs bioüzemanyagok, különösen a szintetikus paraffinüzemanyagok (HVO, XTL...) szintén támogatni fogják a CO2 további csökkentését.

A rövidebb távolságok vagy a városiasodott területekhez közelebbi területek esetében a sűrített földgáz - CNG - kiforrott választ ad a közlekedési ágazat kihívásaira. Hozzájárul a városi levegőminőség javításához és bevált megoldás. A földgáz azonban továbbra is átmeneti energia, mivel a társadalom áttörést vár a dízelhez képest a károsanyag-kibocsátás tekintetében.

A városi területek végső közlekedési megoldásának el kell érnie a nulla kibocsátást. Az elektromobilitás egyértelműen A megoldás a városi alkalmazások számára, és 2025-től kötelezővé válik. A Renault Trucks több mint 10 éves kiterjedt fejlesztési tevékenységével és az ügyfelekkel való együttműködésével ezen a területen felkészült arra, hogy az elektromos teherautók a városok új szabványává váljanak.

Set canonical URL
Off