Jelentések

Design

A designer working on a concept truck design

ÜZEMANYAG-MEGTAKARÍTÁST SZOLGÁLÓ FORMATERVEZÉS

A Renault Trucks elhatározása, hogy elébe menjen a jövő fejlesztéseinek, elkötelezze magát a formabontó design mellett és valamennyi ügyfele számára előnyöket kovácsoljon a legfrissebb technikai újításokból.

2012- A hannoveri kiállítás alkalmával a Renault Trucks egy nemzetközi áruszállító jármű alapján kidolgozott, teljes mértékben az üzemanyag-megtakarításra összpontosító ipari formaterv-tanulmányt mutat be. Nemes anyagok, kiemelkedő aerodinamikai tulajdonságok és technológiai újítások ötvöződnek ebben a járműben, mely arra hivatott, hogy hosszú távra irányt mutasson a gyártónak az üzemanyag-megtakarítást célzó kutatásaiban.

„A gondos tervezőmunkával megalkotott CX/03 egy ipari formaterv-tanulmány, nem pedig egy stílustanulmány” hangsúlyozza Hervé Bertrand, a Renault Trucks formatervezési igazgatója. Ez a jármű, az Optifuel Lab tanulmánykamionhoz hasonlóan, szervesen illeszkedik a gyártó által e téren folytatott korábbi kutatások sorába. „Arra hivatott, hogy bemutassa a Renault Trucks üzemanyag-megtakarítás terén megszerzett tudásának kvintesszenciáját,” – folytatja Hervé Bertrand – „és hogy hosszú távra irányt mutasson a jövőbeni kutatásaihoz.” Éppen ezért a jármű minden egyes elemének, elsősorban az aerodinamika és a hatékonyság követelményei által megszabott, pontos funkciója van.

A RENAULT TRUCKS STÍLUS ÖSSZEDOLGOZZA A JÖVŐ FELHASZNÁLÓINAK IGÉNYEIT MÁR A TERVEZÉS LEGELSŐ LÉPÉSÉTŐL FOGVA

Vonalai ereje és egyszerűsége, dinamikus formái, a teherautók frontjának ereje és “személyisége” … A Renault Trucks design valamennyi modeljét egyéni megjelenéssel ruházta föl. Megjelenésüket megirigyelik, ez magyarázza a Renault Trucks sikereit 5 kontinensen.

 

A RENAULT TRUCKS TERVEZŐK MEGÁLMODJÁK A JÖVŐ FORMÁIT ÉS AZ ÜGYFELEK ÍZLÉSÉT

A jövő kamionjainak formába öntése komplex együttműködést kíván a tervező és a termelőmérnököktől egyaránt. A Renault Trucks tervezők vázlatainak százait elemzik és válogatják, hogy megszülethessenek az új koncepciók.

Ez nem csak a futurisztikus formák tervezésének kérdése, de kiterjed a finom külső és belső részletekre, a nyílásokra (ajtók, ablakok, tetők) és minden más elemre, hogy a műszaki kidolgozás és újítások hozzáadott értékkel lássák el a jövő modelljeit.

Renault Trucks Design

 

 

 

A RENAULT TRUCKS MÁRKA EREDETISÉGE

Renault Trucks Logo on a concept truck

Mivel az image fontos része, a járművek megjelenése meghatározó minden Renault Trucks modellnél. Azon túl, hogy a jármű egyértelműen azonosítható a felhasználását illetően, stílusa szintén hozzájául az ügyfél image-éhez

A teherautót a Renault Trucks rombusz emblémája jelöli, ami világszerte a minőséget és a francia kreativitást szimbolizálja. Az embléma a cég értékeihez kapcsolódik: “megújított  design, gondosság és hatékonyság.”

 

Renault Trucks Radiance concept truck

RADIANCE

Renault Trucks’ Dream Truck

Capitalising on the cultural heritage of the brand and its three core values of innovation, efficiency and care, the Marketing and Product teams of Renault Trucks have designed the ideal tractor.

Renault Trucks Hybris concept truck

HYBRYS

Renault Trucks presents Hybrys: an innovative, urban, hybrid technology concept vehicle

With its futuristic design, Hybrys is an expression of Renault Trucks’ vision of future urban transport. It is also a progressive step towards the inclusion of hybrid technologies in its products already on the market, offering alternative solutions to diesel.

In its product range, targeting local authorities and highways agencies, Renault Trucks offers a unique range of engines and alternative energy solutions : bio-diesel, natural gas, diesel / electric bi-modal and wholly electric. 

Set canonical URL
Off