Szállítási megoldás

5 kulcsfontosságú pont a tehergépkocsik üzemanyag-fogyasztásának és CO2-kibocsátásának csökkentéséhez

5min
p041396

Ha Ön fuvarozási vállalkozást vezet, az üzemanyag jelentős költséget jelent a vállalkozás számára. Az üzemanyag-szivattyúk szárnyaló árai ellenére az üzemanyag-fogyasztás nem jelenthet gondot egy józan és hatékony teherautó esetében. JJárműveinek üzemanyag-fogyasztása már az első kilométer megtétele előtt is szerepet játszik. A CO2-kibocsátás csökkentése szintén az első helyen áll, mivel igyekszünk megfelelni a szigorúbb kibocsátási előírásoknak. Szakértőink segítenek Önnek kiválasztani a megfelelő járművet, és megtalálni azt a konfigurációt, amely megfelel az Ön igényeinek, és a lehető legjobb üzemanyag-fogyasztást kínálja, így környezetbarátabbá válik. Hogy segítsünk Önnek, íme 5 kulcsfontosságú pont, amelyet érdemes szem előtt tartania.

Kövesse nyomon teherautói teljesítményét az Optifleet segítségével

A flottakezelési eszközök alkalmazása kézzelfoghatóbbá teszi a járművezetők számára a környezetbarát vezetési módszereket, hosszú távon bevonja őket a vállalati célok elérésébe, és lehetővé teszi, hogy értékelje az erőfeszítések előnyeit. Ahhoz, hogy ez a csökkentés hatékony legyen, javasoljuk, hogy olyan flottakezelő eszközt használjon, mint az Optifleet. A fuvarozási szakemberek bevonásával tervezett és kifejlesztett eszköz lehetővé teszi, hogy nyomon kövesse flottája tényleges üzemanyag-fogyasztását teherautónként és útvonalonként. Az összes rendelkezésre álló adatelem közül kiválaszthatja, hogy a tevékenysége szempontjából leginkább relevánsakról készít jelentést. Ezeket az adatokat felhasználhatja arra, hogy azonosítsa a bevált gyakorlatokat és a szükséges fejlesztéseket, hogy támogassa járművezetőit a környezetbarát vezetésben.

Az üzemanyag-fogyasztás mindig javítható, és ha követi ezeket a tanácsokat, gyorsan látni fogja, hogy költségei és CO2-kibocsátása drámaian csökken. Szakértőink és szakembereink ezeken a területeken tudják, hogyan támogassák és irányítsák Önt abban, hogy az Optifleet megoldást az Ön tevékenységéhez igazítsák.

Használja ki üzemanyag-hatékonysági szoftvertechnológiánk előnyeit

Az évek során számos technológiai megoldást fejlesztettünk ki és bocsátottunk rendelkezésre azzal a céllal, hogy csökkentsük járműveink üzemanyag-fogyasztását. A Fuel Eco csomagunk különböző innovációkat tartalmaz a járművek üzemanyag-fogyasztásának csökkentésére, mint például a konfigurálható motorleállítás/indítás funkciók, a "teljesítmény" üzemmód gátlása és a változó áramlású szivattyúk. A sebességtartó automatika is integrál egy "Eco Cruise Control" üzemmódot, amely optimalizálja a sebességváltást az üzemanyag-takarékosság előtérbe helyezése érdekében.

Továbbá a T, T High, C és K  sorozataink az új DE11 és DE13 motorokkal vannak felszerelve, amelyek a fejlett technológiával, mint például a "Turbo Compound" és a célzott szolgáltatásokkal párosulva az üzemanyag-fogyasztás és a CO2-kibocsátás jelentős, akár -10%-os csökkenését eredményezik (a DTI 11 és DTI 13 motorok előző generációjához képest). A "Turbo Compound" lehetővé teszi a nagyobb nyomaték kialakítását alacsony fordulatszámon. Hasonlóképpen, a "Smart Torque Control" megoldás maximalizálja a legjobb motorteljesítményt nyújtó zónában töltött időt, a manőverezőképesség befolyásolása nélkül. 

Ezenkívül az új, 460 LE-s DE11-es motor, amely D Wide és C 2.3 hajtásláncokon lesz elérhető, akár 10%-os üzemanyag-fogyasztás-csökkenést is lehetővé tesz.

A Renault Trucks emellett 88 km/h maximális járműsebességet ajánl. Ez alapértelmezésként be van állítva a gyártóüzemünket elhagyó tehergépkocsik fedélzeti szoftverében. A sebesség ilyen módon történő korlátozása csak néhány perccel csökkenti a menetidőt, de az üzemanyag-fogyasztás 1%-os csökkenését jelenti (ugyanazon az úton 90 km/h sebességgel megtett út esetén)!

Válassza a leghatékonyabb megoldást teherautói karbantartásához és szervizeléséhez

A járművek rendszeres szervizintervallumainak elvégzése elengedhetetlen. Az elmulasztott olajcsere, az alacsony abroncsnyomás vagy a kerékbeállítás hiánya növeli az üzemanyag-fogyasztást. Ezért kínálunk ütemezett karbantartási szolgáltatást flottájának EREDETI pótalkatrészek felhasználásával, amelyre eredeti gyártói garancia vonatkozik, amely a szervizelt járműveket tovább tartja az úton.

p041327

Speciális konfiguráció, kenőanyagok és opciók használata

A felelősségteljes vezetés és a tervszerű karbantartás mellett technikai eszközöket fejlesztettünk ki a kereskedelmi flotta üzemanyag-fogyasztásának optimalizálására. Ez magában foglalja a teherautó igényeinek megfelelő motorolajok használatát. Választhat a nagy teljesítményű kenőanyagok széles választékából, amelyek csökkentik a hajtáslánc súrlódását és védik járműve motorját.

Járművei konfigurálásakor két fő szempontot kell figyelembe vennie:

  • a tehergépkocsik által szállított átlagos terhelést
  • a terep domborzati viszonyait, amelyen közlekedni fognak.

Az Ön igényeitől függően a megfelelő teljesítményű, az alkalmazásnak megfelelő motor felé irányítjuk.

Hasonlóképpen, a teherautók üzemanyag-takarékosságának javítása érdekében fontos a megfelelő hajtótengely és a végáttétel kiválasztása. Kifejlesztettünk egy hatékony eszközt, amellyel a fent említett két fő kritérium és az Ön felhasználási céljainak függvényében megállapíthatja a legmegfelelőbb hajtótengelyt: a maximálisan szükséges átlagsebesség, a gumiabroncsok felszereltsége stb. alapján.

A teherautójának legmegfelelőbb konfiguráció kiválasztása során figyelembe kell venni az aerodinamikát is, amely bár gyakran figyelmen kívül hagyják, mégis kiemelkedő fontosságú. A Renault Trucks T-t már a koncepció kialakításakor úgy tervezték, hogy csökkentett légellenállási együtthatóval rendelkezzen. Ezért a fülke trapéz alakú, hátul szélesebb, mint elöl, és a szélvédő 12%-kal hátrafelé dől. A jármű alapfelszereltségként egy beépített légterelővel is fel van szerelve, amely 5 különböző pozícióban állítható. Ha az üzemanyag-fogyasztás csökkentése a fő prioritás, választhatja a nagy teljesítményű aerodinamikai alkatrészeket. Választhat megerősített oldalsó légterelőket, az alváz fölé helyezett burkolatbővítőket vagy ajtónyúlványokat. Ezek az alkatrészek együttesen több mint 1%-kal csökkenthetik az üzemanyag-fogyasztást. A megtett kilométerek számával összevetve ez jelentős megtakarítást jelenthet.

Bármilyen céllal is kívánja csökkenteni az üzemanyag-fogyasztást, kérjük, forduljon hozzánk bizalommal.

AERODINAMIKUS ÉS EGÉSZSÉGES

Renault Trucks Aerodynamic Design

1- Kylönböző typis tetőterelő eleme

Fix (88 mm), manuálisan állítható 285 és 496 mm között (opcionális) opcionális) - széczukható standalsó légterelők.

2 - 12°-os gővédő dőlésszög

3 - Lökhárító integrált spoiler

4 - trapéz alakú kabinok

2,3 m elöl és 2,5 m hátul.

5

A vázon és az adjonyúlványokon.

6 - Deflektor beépítve az optikai blokkba

7 - Kerékívek

Javítja a légvryvalgment és a vizet a vizet fröccsenő vizet.

Az űrlap elküldésével hozzájárulok ahhoz, hogy a Renault Trucks a megadott információk értékeléséhez szükséges ideig tárolja és megőrizze a személyes adataimat, valamint ahhoz, hogy az adott témában újra kapcsolatba tudjon lépni velem. Az adataimat a Renault Trucks partnerei és forgalmazói számára is továbbíthatják, akik képesek lesznek kezelni az igényemet.
Set canonical URL
Off