Szállítási megoldás

Az elektromos teherautók megbízhatósága: könnyedén átállhat az elektromobilitásra

Elektromobilitás

6min
Man charging a Renault Trucks E-Tech D

Elektromos járművek: Renault Trucks kipróbált és bevált technológia

A Renault Trucks volt az első haszongépjármű-gyártó, amely egy hibrid teherautóval piacra dobta elektromos járműveit: A Premium Distribution Hybrys Tech 2009-ben jelent meg. 2010-ben a Maxity Electric könnyű haszongépjárművel bővült a katalógus. Ezt követően partnerügyfeleinkkel együtt, valós üzemeltetési körülmények között fejlesztettünk nehéz teherbírású elektromos teherautókat, majd 2018-ban piacra dobtuk a Master Z.E. teherautót. Teljesítményük javítása érdekében több ezer adatpontot gyűjtöttünk össze: akkumulátoradatokat, infrastruktúra- és töltéskezelési adatokat a járművezetői visszajelzések mellett.

Ez a tapasztalat lehetővé tette számunkra, hogy ma már a második generációs, tisztán elektromos hajtású teherautók választékával kínáljuk a vállalkozásoknak a teljes nyugalmat, anélkül, hogy ez befolyásolná a jövedelmezőséget. Hasonlóképpen, szakértőinket is kiképezték és folyamatosan képzik az elektromos járműveket; legyenek azok a mérnökök, akik megtervezik és konfigurálják a teherautókat, a szerelők, akik szervizeket végeznek a műhelyeinkben, vagy az értékesítők a kereskedésekben.

Renault-Trucks-E-Tech-range

Ma már számos, különböző vállalati méretű fuvarozó bízik ránk, és elkötelezettek az energiaátállás mellett. A 2018-as megjelenés óta több mint 400 Master Electric járművet adtunk el ügyfeleinknek. Íme néhány friss példa: miután 2020-ban 20 Renault Trucks E-Tech Masterrel megkezdődött a házhozszállítás, a svájci Migros Aare szövetkezet 2021-ben további 20 járművet vett át. A svájci Feldschlösschen vállalat, a Carlsberg csoport leányvállalata 2021 eleje óta 20 Renault Trucks E-Tech D járművet használ, a hegyvidéki területeken a napi sörszállítási körutak teljesítéséhez. 2021 szeptemberében az Urby vállalat (Groupe La Poste), az első/legutolsó mérföld logisztikára szakosodott francia vállalat is ugyanezt a döntést hozta 20 Renault Trucks E-Tech D jármű megrendelésével.

Az elektromos járműtechnológia a legkiforrottabb és leghatékonyabb lehetőség a tevékenység szén-dioxid-mentesítésére.

Az elektromos technológia a legjobb lehetőség a tevékenységének szén-dioxid-mentesítésére, mivel már kiforrott, és teljesítménye folyamatosan javul. Az akkumulátorok működési tartománya folyamatosan növekszik, ami azt jelenti, hogy az évtized végére minden felhasználási területet lefed majd. Szeretnénk azt is kiemelni, hogy ez a technológia nulla NOx-kibocsátást termel és működés közben csendes.

Továbbá fontos figyelembe venni az elektromos technológia végponttól végpontig tartó hatását a CO2-kibocsátás csökkentésében. Európában ugyanis a villamosenergia-ágazat egyre inkább dekarbonizálódik. Ennek oka, hogy az áramot főként megújuló vagy nukleáris energiából állítják elő. Jelenleg az elektromos járművek a CO2-kibocsátás 55%-os csökkenését jelentik a fosszilis dízelüzemanyaghoz képest.

Az energiahatékonyság, az elérhetőség, a beruházási és a felhasználási költségek tekintetében a villamos energia a legkiforrottabb alternatív energia.

Elektromosra váltottak: tanúvallomások

A Delanchy csoport a Renault Trucks elektromos teherautóit alkalmazza

Minden éjjel 15 párizsi prémium üzlet elektromos teherautóval kapja a szállítmányt.

Feldschlösschen : 2013 óta elektromos teherautóink versenyelőnyt jelentenek számunkra

"A dombos területeken és alacsony hőmérsékleten a jármű teljesítményének ellenőrzése lehetővé tette számunkra, hogy téli körülmények között 220 kilométeres átlagos hatótávolságot érjünk el."

The German company DB Schenker
Renault Trucks E-Tech D on the road

A maximális hatótávolságon túl a legfontosabb, hogy a valós követelményeknek megfelelő hatótávolságot kínáljunk Önnek, függetlenül attól, hogy milyen tevékenységet folytat: városi vagy regionális elosztás, telephelyi kiszállítás vagy hulladékgyűjtés. Szakértőink javaslatot tesznek az Ön szakmai alkalmazásához és a teherautók által megtett út típusához legjobban illeszkedő elektromos teherautó-modell(ek)re. Szimulációs eszközöket bocsátunk az Ön rendelkezésére, és elektromos teherautó-flottát biztosítunk a valós körülmények közötti teszteléshez. A 16, 19 és 26 tonnás járműveinkkel lefedjük az Ön igényeit, és az Ön hozzájárulásával ezeket úgy alakítjuk át, hogy az Ön igényeinek megfelelő számú akkumulátorral rendelkezzenek: háromtól hatig.Általában ügyfeleink többsége a négy akkumulátorral ellátott teherautókat választja.

Folyamatosan növekvő teljesítmény

Az elektromos technológia folyamatosan fejlődik, és az elektromos teherautók teljesítménye ma már összehasonlítható a dízelüzemű járművekével a szállítási és elosztási tevékenységekben.. A gépjármű- és nehéz haszongépjármű-gyártók beruházásainak lendületével az akkumulátorok hatékonysága továbbra is fejlődik: nemcsak a hatótávolság, hanem a gyorstöltési képességek tekintetében is, különösen részleges töltés esetén. Ez hosszú távon alapvető tendencia, amelyet a speciális infrastruktúrák létrehozása támogat.

Az elektromos járművekhez igazított infrastruktúrák

A technológiai fejlődéssel párhuzamosan az elektromobilitás ökoszisztémájának fejlesztése és megvalósítása is folyamatban van. 2021 tavaszán az ACEA (Európai Autógyártók Szövetsége), amelynek a Renault Trucks is tagja, fehér könyvet tett közzé, hogy meghatározza a gyártók igényeit a töltőállomások tekintetében Európa-szerte. A cél számszerűsítve: 2025-ig 10 000-15 000 nyilvános töltőpont biztosítása, és ennek a számnak a növelése 50 000 2030-ig. Konkrétan a töltőpontok sűrűsége azt fogja jelenteni, hogy a kötelező 45 perces vezetői szünet alatt 4 óra 30 percenként újabb körutakat lehet szervezni.

Élvezheti az elektromos járművekkel kapcsolatos teljes szakértelmünk, valamint karbantartási és szervizelési szakértelmünk előnyeit, hogy a lehető legegyszerűbbé tegyük az elektromos járművekre való átállást. Ne habozzon kapcsolatba lépni velünk, ha többet szeretne megtudni.

Az űrlap elküldésével hozzájárulok ahhoz, hogy a Renault Trucks a megadott információk értékeléséhez szükséges ideig tárolja és megőrizze a személyes adataimat, valamint ahhoz, hogy az adott témában újra kapcsolatba tudjon lépni velem. Az adataimat a Renault Trucks partnerei és forgalmazói számára is továbbíthatják, akik képesek lesznek kezelni az igényemet.
Set canonical URL
Off