Szállítási megoldás

Elektromos tehergépkocsik töltőinfrastruktúrájának telepítése és karbantartása

Elektromobilitás

3min
2022_02_rt_masterze_09

A szén-dioxid-mentesítés részeként fontos, hogy elvégezze a telephelyi infrastruktúra és a járművek útvonalának elemzését. Az adaptált, optimalizált és jól karbantartott infrastruktúra az elektromos teherautók nagyobb teljesítményét és a befektetés jobb megtérülését eredményezi. Ez a flotta jövedelmezőségének kulcsfontosságú eleme lesz.

Ennek a diagnosztikai ellenőrzésnek a célja a következő kérdések megvitatása:

  • Melyek az Ön konkrét töltési igényei?

  • Ön szerint milyen típusú elektromos járművekre van szüksége?

  • Melyik típusú töltés felel meg a legjobban az Ön működésének?

  • Milyen korlátozásokkal jár az Ön működése?

Renault-Trucks-E-Tech-range

Az Ön üzleti igényeinek megfelelő megoldások

Az ezekre a kérdésekre adott válaszoktól függően ajánlásokat adunk Önnek a legmegfelelőbb töltőrendszerekre vonatkozóan. Az Ön tevékenységétől függően elegendő lehet egy éjszakai töltőrendszer. Más esetekben célszerű lesz egy gyorstöltő rendszerről gondoskodni. Lehetőség van mobil gyorstöltőállomás használatára is: ez például ideiglenesen elhelyezhető egy vagy több stratégiai helyen.

Az általunk javasolt töltési megoldásokat műszaki osztályaink rendszeresen tesztelik és jóváhagyják. Ezeket az optimalizált töltést lehetővé tevő speciális on-line szoftverrel együtt használjuk, így biztosítva, hogy az elektromos energiafogyasztást a lehető legköltséghatékonyabban oszthassa el. A töltés minden szakaszát nyomon követheti, illetve a legmegfelelőbb időpontokra ütemezheti: ezt nevezzük intelligens töltésnek.

A végső választáshoz szakértőink több, az Ön korlátai és az üzemeltetési követelményekkel kapcsolatos prioritások alapján kialakított töltési elrendezést javasolnak. A cél az, hogy korlátozza járműve állásidejét, és optimalizálja a befektetés megtérülését.

d ze

Fenntartható teljesítmény biztosítása

Amint a töltőinfrastruktúra működőképes, képzéseket kínálunk a csapatok számára, hogy biztosítsuk az új elektromos járművek hatékony, gazdaságos és biztonságos használatát.

Továbbá javasoljuk flottakezelési megoldásaink használatát, hogy logisztikai láncának teljesítményszintjét hosszú távon fenntarthassa, és optimalizálja a töltési időket. Ha teherautóit Optifleet platformunkhoz csatlakoztatja, nyomon követheti azok energiahatékonyságát, vezetési módját vagy akár üzemidejét és töltési idejét. Az Optifleet* alkalmazás lehetővé teszi, hogy napi, sőt óránkénti szinten nyomon kövesse a jármű teljesítményadatait t. Ezek az adatok segíthetik a járművezetőit az új teherautók használatában. Például számadatokkal támaszthatja alá a jármű fékezésének előnyeit a jármű energiájának regenerálása és a jármű működési hatótávolságának meghosszabbítása érdekében. Egy olyan járművezető, aki hatékonyan kezeli a fékezést, 20-30%-kal növeli járműve hatótávolságát! Az Optifleet tökéletes eszköz flottája nyomon követésére, járművezetőinek támogatására, a fejlesztési lehetőségek azonosítására és ezáltal a hosszú távú költséghatékonyság optimalizálására.

A Renault Trucks képes holisztikus támogatást nyújtani - az elektromos járművek kiválasztásától és ellenőrzésétől a megfelelő infrastruktúra meghatározásáig támogatni tudjuk a flotta szén-dioxid-mentesítésére vonatkozó kötelezettségvállalásait, miközben fenntartja árrését és nyereségszintjét.

*Elérhető a Renault Trucks E-Tech D és D Wide modellcsaládokban.

Ne habozzon, vegye fel a kapcsolatot szakértőinkkel, ha többet szeretne megtudni, és élvezze személyre szabott támogatásunk előnyeit.

More content about electromobility

Renault Trucks E-Tech dedicated services

Financing services for electric trucks

How to easily switch to electromobility?

Set canonical URL
Off