Hírek, új jármű értékesítők elérhetősége

Design

A Renault Trucks döntése

ÜZEMANYAG-MEGTAKARÍTÁST SZOLGÁLÓ FORMATERVEZÉS

A Renault Trucks elhatározása, hogy elébe menjen a jövő fejlesztéseinek, elkötelezze magát a formabontó design mellett és valamennyi ügyfele számára előnyöket kovácsoljon a legfrissebb technikai újításokból.

2012- A hannoveri kiállítás alkalmával a Renault Trucks egy nemzetközi áruszállító jármű alapján kidolgozott, teljes mértékben az üzemanyag-megtakarításra összpontosító ipari formaterv-tanulmányt mutat be. Nemes anyagok, kiemelkedő aerodinamikai tulajdonságok és technológiai újítások ötvöződnek ebben a járműben, mely arra hivatott, hogy hosszú távra irányt mutasson a gyártónak az üzemanyag-megtakarítást célzó kutatásaiban.

„A gondos tervezőmunkával megalkotott CX/03 egy ipari formaterv-tanulmány, nem pedig egy stílustanulmány” hangsúlyozza Hervé Bertrand, a Renault Trucks formatervezési igazgatója. Ez a jármű, az Optifuel Lab tanulmánykamionhoz hasonlóan, szervesen illeszkedik a gyártó által e téren folytatott korábbi kutatások sorába. „Arra hivatott, hogy bemutassa a Renault Trucks üzemanyag-megtakarítás terén megszerzett tudásának kvintesszenciáját,” – folytatja Hervé Bertrand – „és hogy hosszú távra irányt mutasson a jövőbeni kutatásaihoz.” Éppen ezért a jármű minden egyes elemének, elsősorban az aerodinamika és a hatékonyság követelményei által megszabott, pontos funkciója van.

A Renault Trucks stílus összedolgozza a jövő felhasználóinak igényeit már a tervezés legelső lépésétől fogva.

Le design Renault TrucksVonalai ereje és egyszerűsége, dinamikus formái, a teherautók frontjának ereje és “személyisége” … A Renault Trucks design valamennyi modeljét egyéni megjelenéssel ruházta föl. Megjelenésüket megirigyelik, ez magyarázza a Renault Trucks sikereit 5 kontinensen.

 

A Renault Trucks tervezők megálmodják a jövő formáit és az ügyfelek ízlését.

Le design Renault TrucksA jövő kamionjainak formába öntése komplex együttműködést kíván a tervező és a termelőmérnököktől egyaránt. A Renault Trucks tervezők vázlatainak százait elemzik és válogatják, hogy megszülethessenek az új koncepciók.

Ez nem csak a futurisztikus formák tervezésének kérdése, de kiterjed a finom külső és belső részletekre, a nyílásokra (ajtók, ablakok, tetők) és minden más elemre, hogy a műszaki kidolgozás és újítások hozzáadott értékkel lássák el a jövő modelljeit.

 

A Renault Trucks márka eredetisége

Le design Renault TrucksMivel az image fontos része, a járművek megjelenése meghatározó minden Renault Trucks modellnél. Azon túl, hogy a jármű egyértelműen azonosítható a felhasználását illetően, stílusa szintén hozzájául az ügyfél image-éhez

A teherautót a Renault Trucks rombusz emblémája jelöli, ami világszerte a minőséget és a francia kreativitást szimbolizálja. Az embléma a cég értékeihez kapcsolódik: “megújított  design, gondosság és hatékonyság.”