Aktualitások


04.04.2017

Új T szerelvény - új tevékenység az N.V.G.-Transnál

Vadonatúj T szerelvénnyel kezd új tevékenységbe az N.V.G.-Trans

Az N.V.G.-Trans Kft. legújabb beszerzése egyben egy új korszak kezdetét is jelenti: a vállalkozás új fuvarozási típussal bővíti eddigi tevékenységeit. A Jászberény külterületén takaros, rendezett telephellyel rendelkező vállalat, melynek fő profilja a normál ponyvás félpótos száraz áru, palettás áru fuvarozás volt, mostantól ömlesztett áruk szállításával is foglalkozik.

A cég tulajdonosa, Nagy Varga Géza , kis családi vállalkozásként indította kft.-t, de mára már 31 szerelvénnyel rendelkezik, ezen felül pedig műhelye és műszaki vizsgaállomása is van. Kezdetben csak a saját park szervizelését, karbantartását végezték, jóideje már külső munkákat is vállalnak. A tulajdonos meggyőződése, hogy a kamion és minden gép általában meghálálja az odafigyelést, és cserébe sok-sok gond nélküli kilométerrel viszonozzák azt.

A legutóbb megrendelt szerelvény, mely egy T520-as nyergesvontatóból és egy Knapen mozgópadlós féplpótkocsiból áll a tevékenység bővítését szolgálja. Az ömlesztett áruk, legyen az gabona, faapríték vagy hulladék, a szállított súly nagyon fontos. Ebből következően minél alacsonyabb önsúlyú járművel kell a feladatot megoldani. Az ideális választás egy T520-as középfülkés, SC vontató volt, minden lehetséges extrával felszerelve a gépkocsivezető kényelme érdekében. A speciális Knapen félpótkocsira alacsony önsúlya és multifunkcionalitása miatt esett a választása: exportként szállíthat benne gabonát, de importra már palettás árut is berakodhat, ha úgy adódik a feladat.

Az N.V.G.-Trans teljes nemzetközi flottája Renault Trucks járművekből áll, 2014 előtt Magnumokat vásárolt, az új termékcsaládból pedig természetesen T vontatókat szerez be.