Új járművek, használt járművek

Clean Tech

Clean Tech, a Renault Trucks által kínált jövőbe mutató megoldások

Hatékony és újszerű
alternatív megoldások

Mivel a kőolajforrások fokozatos kimerülésével a mobilitás hosszú távú biztosítása elsődleges fontosságú, a Renault Trucks új technológiák alkalmazásának lehetőségeit kutatja, és az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentését célzó, energiafelhasználást megkönnyítő alternatív megoldásokat kínál (GES).

A Renault Trucks – hatékonyságához és újító szelleméhez, mint alapértékekhez hűen – alternatív energiákkal, illetve hajtásmódokkal működő Clean Tech gépjárművek széles választékát mutatja be.

 

A tiszta és csendes üzem biztosítására kínált átfogó megoldás - HIBRID

A dízel és elektromos motorjait váltakozva vagy egymással párhuzamosan használó hibrid jármű jelenleg a Renault Trucks által előtérbe helyezett megoldás.
Tiszta (egy dízel motorhoz képest 12 tonnával kevesebb CO2-ot bocsát ki), csendes üzemű és kevesebb üzemanyagot fogyaszt.
A tervezésnél az Ön kényelmét helyezték előtérbe: Optidriver+ robotizált sebességváltó, amely bármilyen plusz beavatkozás nélkül, mind a két motor hajtását automatikusan vezérli.

 

Tartós és biztos alternatíva - Compressed Natural Gas

A kevésbé zajos és kevésbé környezetszennyező földgázüzemű gépjármű sem füstöt, sem kellemetlen szagot nem bocsát ki.
A földgáz egy állandóan rendelkezésre álló energia, amelynek a nagy agglomerációkban való használatát egyre több adóügyi intézkedés bevezetésével támogatják.

 

Városi környezetben biztosított teljes hatékonyság - ELEKTROMOS

A csendes és a környezetet nem szennyező üzemeltetést biztosító elektromos energia, az alacsony fordulatszámon, gyorsításkor és lassításkor biztosított igen nagy nyomatéknak köszönhetően nagy vezetési kényelmet kínál. A fékezési energiát a rendszer visszanyeri, eltárolja, majd újrahasznosítja.

 

A Clean Tech megoldásokkal a RENAULT TRUCKS a következő célok megvalósítása mellett kötelezi el magát:

  • A „teljesen kőolajüzemű” gépjárművek mellett valós alternatívák kínálása
  • A károsanyag-kibocsátás csökkentése
  • A gázolajfogyasztás költségének csökkentése
  • A zajártalom csökkentése
  • Megfelelő tehergépkocsit, a megfelelő helyen, a megfelelő energiával kínálni