Aktualitások


 

29.03.2019

DRÓNOK ÁLLNAK MUNKÁBA A RENAULT TRUCKS-NÁL

ÚJ LEHETŐSÉGEK A RAKTÁROZÁSBAN: DRÓNOKAT HASZNÁL A RENAULT TRUCKS

A Renault Trucks több területen is kihasználja a drónok adta lehetőségeket: mind a raktárkezelésben és leltározásban, mind pedig a használt jármű értékesítésben hatékony segítséget nyújtanak a cég számára.

 

Leltározó drón segít a raktározásban

Egy leltár elkészítése gyakran rendkívül unalmas feladat a raktárosok számára. Maga a munkaművelet nem ergonomikus, ugyanazon mozdulatok sorozatos ismétlése esetleg mozgásszervi problémákhoz is vezethet. Ennek elkerülésére vezette be a Renault Trucks a Lyon-Saint-Priest-i hidakat és tengelyeket összeszerelő üzemében azt a megoldást, hogy a készlet ellenőrzését drónok végzik. Ezt a munkát mostanáig manuálisan végezték a raktárosok speciális messzelátók segítségével.

A raktározási zónák térképeit beprogramozzák a drónba az előre meghatározott repülési útvonallal együtt, így a drón, a rá rögzített 3 leolvasó segítségével leolvassa a palettákon lévő vonalkódokat. Drón alkalmazásával egy raktározási hely készletellenőrzésével töltött idő a tizedére, 6 másodpercre csökkent. A drón lefotóz minden egyes pontot így könnyedén megvizsgálható egy-egy olyan hely, ahol hibát érzékelt.

Partnerünkkel, a Hardis-szal tanulmányoztuk raktáraink felépítését, a polcrendszerek elhelyezkedését és ez alapján tudtuk meghatározni a pontos repülési tervet és végeztük a tabletre történő programozást. A drón így több száz raktárterületen tud ellenőrizni „magyarázza Vincent Marlinge, a Renault Trucks híd és tengely gyárának vezetője.

A raktáros számára az adatok egyszerűen hozzáférhetők és könnyedén kezelhetők. A műszer teljesen önállóan működik, a raktáros nem irányítja a drónt, csak figyeli annak repülését. A leltárellenőrzés befejeztével az eszköz kijelzi a valós raktárállapotot és megmutatja az eltéréseket. Ezáltal a logisztikusoknak csak az anomáliákra kell figyelniük, így jelentős időt tudnak megtakarítani. A drón garantálja a raktárkészlet pontosságát és megelőzi a gyártás leállását.

Fotós drónokat alkalmaznak a használt jármű központban

A Renault Trucks Lyon Saint-Priest-i használt jármű központja szintén drónokat fog munkába állítani a kamionok 360°-os fotóinak elkészítéséhez. Az így elkészülő fotók a márka használt járműves honlapjára, a  www.used-renault-trucks.com oldalra fognak felkerülni. Az ügyfelek így magas minőségű fotók alapján fogját tudni kiválasztani a járműveket.

Minden drón 8 jeladóhoz kapcsolódik, amelyek vezetik a műszert az előre definiált repülési terv szerint. A fotók azonnal elkészülnek, a folyamatot egy operátor felügyeli. Egy jármű teljese fotózása mindössze 3 percet vesz igénybe.

A Renault Trucksnál nem teszünk különbséget az ügyfelek között, hogy az egyik használt a másik pedig új járművet vásárol. Amellett, hogy időt takarítunk meg a drónok használatával, olyan stúdió minőségű fotókat tudunk készíteni, amelyeket az új járművekről is rendszeresen készítünk” mondja Pascal Philis, Digital Solutions menedzser.

A drónos fotózást 2019 őszén kezdik el a lyoni központban, majd az ottani tapasztalatok alapján további régiókra is kiterjesztik használatát.