Aktualitások


14.06.2018

A RENAULT TRUCKS BEMUTATJA MÁSODIK GENERÁCIÓS ELEKTROMOS JÁRMŰVEIT: A Z.E. 3,5-26 T-S JÁRMŰCSALÁDOT

10 éves valóságos felhasználási körülmények közötti, partner ügyfelekkel történő tesztelés után a Renault Trucks bemutatja második generációs, 100%-ban elektromos meghajtású járműveit , amelyek : Renault Master Z.E., Renault Trucks D Z.E. és Renault Trucks D Wide Z.E. A járművek komplett járműcsaládot alkotnak 2,5-től 26 tonnáig terjedő össztömegben, mindenféle városi felhasználásra.

A Renault Trucks D és Renault Trucks D Wide Z.E. modelleket a Blainville-sur-Orne-i gyártósoron készítik 2019-től, a Renault Master Z.E. viszont már 2018-ban is rendelhető.

Az elektromobilitás terén úttörő márka, a Renault Trucks követi a városok igényeinek fejlődését és bevezeti második generációs elektromos teherautóit. A Renault Master Z.E., Renault Trucks D Z.E. és Renault Trucks D Wide Z.E. 3,5 tonnától 26 tonnáig terjedő modellekből álló járműcsalád minden városi áruterítő és gyűjtő valamint hulladékgyűjtő feladatra választ ad.

A Renault Trucks már 10 éve elkezdte a munkát az eletromobilitás terén

A Renault Trucks-nál nagyon korán elkezdtek foglalkozni az elektromobilitás kérdésével, mely megoldást ad a városi zaj és légszennyezés problematikájára valamint alternatívát jelent a globális CO2 kibocsátás csökkentésére.

A gyártó 10 év óta teszteli járműveit partner ügyfelekkel együttműködésben, hogy a használat során keletkező tapasztalatokat összegyűjtse : alapinformációk a használat során, az akkumulátorok viselkedése, a töltőállomások száma és a járművek karbantartása. Ezek a tapasztalatok lehetővé tették a Renault Trucks partner ügyfelei számára, hogy a saját megbízóikkal megismertessék és megértessék az elektromos technológiát. A Renault Trucks további tapasztalatokat gyűjtött a több éven át a szintén forgalmazott 100%-ban elektromos Maxity modellekből is.

« 10 évvel ezelőtt mi voltunk az elsők, akik ezt elkezdtük,azzal a céllal, hogy a városokban a levegő minőségét javítsuk »- nyilatkozza Bruno Blin, a Renault Trucks elnöke. « Ma elektromos járműveink jól teljesítenek, szakembereink pedig készen állnak, hogy az ügyfeleket átsegítsék az elektromobilitásra történő átállásra. 10 éve elindultunk egy úton, ma pedig megérkeztünk. »

Nulla károsanyag kibocsátású járművek, melyek korlátozás nélkül közlekedhetnek a városokban

Mivel a legutóbbi technológiai fejlesztések már perspektívát adnak arra, hogy az elektromos kamionok rentábilisan működtethetők legyenek a fuvarozók számára, a Renault Trucks elindítja a Z.E. járműcsaládjának kereskedelmi forgalmazását.

Bármilyen korlátozások is legyenek érvényben az adott városban, a Renault Trucks Z.E. modelljei probléma nélkül tudják teljesíteni feladatukat. Ideális megoldást jelentenek a levegő minőségének megőrzése, de a városi dugók csökkentése terén is, hiszen a csendes működésük okán akár éjszakai órákban is teljesíthetik a fuvarfeladatot.

Az árufuvarozás nagy szereplői pozitívan viszonyulnak az elektromobiliáshoz. ahogyan az XPO Logistics is teszi : « XPO minding is példát szeretett volna mutatni abban, hogy a szállítási szakma is szívén viseli az alternatív hajtások fejlesztésének alakulását » jelenti ki Luis Gomez, az XPO Logistics Europe ügyvezető igazgatója. « Gratulálunk a Renault Trucks-nak az elektromos járművek fejlesztése terén elért eredményeihez, melyekkel hozzájárul a károsanyag kibocsátás nélküli fuvarozáshoz. A Renault Trucks átformálja az áruszállítás jövőjét egy fejlődésben lévő szabályozási környezetben. »

A Suez vállalat is kiemelt figyelemmel kíséri a Renault Trucks Z.E. járműcsaládjának érkezését : « Nagy örömmel látjuk egy iparilag versenyképes megoldás kialakulását, mely elkötelezetté tesz bennünket a Renault Trucks felé. » - magyarázza Édouard Hénaut, a Suez egyik üzletágának igazgatója. « Ezzel az új járműcsaláddal a Suez hozzásegítheti ügyfeleit ahhoz, hogy kisebb ökológiai lábnyomot hagyjanak maguk után azáltal, hogy a hulladékok összegyűjtése környezetbarát módon, károsanyag kibocsátás és zajszennyezés nélkül történik. »

A Renault Trucks Master Z.E. 2018 szeptemberétől rendelhető

A Renault Master Z.E. 2018. szeptembertől rendelhető. A modell tökéletesen adaptált városi disztribúcióra, annak is a legutolsó kilométereire, hiszen bármilyen városrészbe el tud jutni korlátozás nélkül. A 100%-osan elektromos jármű teljes feltöltéséhez 6 órára van szükség.

Rakterének mérete megegyezik a dízeles Renault Masterével, mivel az akkumulátorokat az első ülések alá helyezték el. A 6 változatban (4 féle furgon és 2 féle alváz-kabin) rendelhető Master Z.E. tökéletesen megfelel a városi árufuvarozással foglalkozó szakemberek számára.

A gépkocsivezető, a szállított áru valamint a közlekedők biztonsága érdekében a Master Z.E. szériában tolatókamerával, tolatóradarra és a holt tereket kiküszöbölő tükörrel rendelkezik.

Renault Trucks D és Renault Trucks D Wide Z.E. modellek városi disztribúcióra és hulladékgyűjtésre

A D Z.E. modell, melynek főbb felhasználási területe a városi disztribúció és a szabályozott hőmérsékleten szállított áruk terítése, 16 tonnás változatban kerül piacra. A D Wide Z.E., melyet a városi hulladékgyűjtésre optimalizáltak, 26 tonnás össztömegű lesz. Mindkét modellt a gyártó Normandiában található, Blainville-sur-Orne-i gyárában szerelik össze 2019. 2. félévtől.

A Renault Trucks Z.E. modellcsaládjának hatótávolsága átlagban eléri a 300 km-t, mely függ a használat típusától és az akkumulátor méretétől. Az elektromos járművek vásárlásakor a legnagyobb költséghányadot az akkumulátorok teszik ki. A hasznos teherbírás megőrzése, valamint a versenyképesség megőrzése érdekében a Renault Trucks többféle hatótávú akkumulátort kínál, melyek közül a használatnak megfelelően lehet választani.

Gyorstöltéssel a D vagy D Wide Z.E. lítium ionos akkumulátorai feltölthetők 1-2 óra alatt egy 150 kW-os Combo CCS csatlakozóval. A normál, éjszakai töltésre 12 órát kell számolni egy 300 KW-s akkumulátor esetén. Ez esetben egy ipari 380 V-os, 32 A-es 3 fázisú csatlakozó szükséges csak a töltéshez.

MŰSZAKI PARAMÉTEREK

RENAULT MASTER Z.E.

 • § Össztömeg : 3,1t
 • § Elektromos motor teljesítménye 57 kW
 • § Maximális nyomaték: 225 Nm
 • § Maximális sebesség: 100 km/h
 • § Energia tárolása : 33 kWh-s lítium-ion akkumulátorok
 • § Elméleti hatótáv: 200 km-ig
 • § Tényleges hatótáv: 120 km-ig

Renault Trucks D Z.E.

 • § Össztömeg  16 tonna

Műszaki össztömeg : 16,7t.

 • § Tengelytávok : 4 400 mm és 5 300 mm
 • § Elektromos motor teljesítménye185 kW (folyamatosan leadott teljesítmény 130 kW)
 • § Elektromos motor nyomatéka : 425 Nm.
 • § Maximális nyomaték a hídon : 16 kNm
 • § 2 fokozatú sebességváltó
 • § Energia tárolása: 200 - 300 kWh-s lítium ion akkumulátorok
 • § Tényleges hatótáv :300 km-ig

Renault Trucks D WIDE Z.E.

 • § Össztömeg : 26 tonna.

Műszaki össztömeg : 27 t.

 • § Tengelytáv: 3 900 mm
 • § Két elektromos motor teljesítménye 370 kW (folyamatosan leadott teljesítmény 260 kW)
 • § Az elektromos motorok nyomatéka : 850 Nm
 • § Maximális nyomaték a hídon : 28 kNm.
 • § 2 fokozatú sebességváltó
 • § Energia tárolása: 200 kWh-s lítium ion akkumulátorok
 • § Tényleges hatótáv: 200 km-ig